Home / Yatak Odası Dekorasyonu / Küçük Yatak Odaları İçin Renk Fikirleri

Küçük Yatak Odaları İçin Renk Fikirleri

Küçük Yatak Odaları İçin Renk Fikirleri sizler için uygulayabileceğiniz muazzam dekorasyon ayrıntıları içeriyor. Eğer yatak odanız küçük ise ve istediğiniz gibi dekore etmekte zorlanıyorsanız sizler de önerilerimize göz gezdirebilirsiniz. Yatak odası dekorasyonunda özellikle renklerin kullanımına çok özen göstermelisiniz.

Genellikle açık renk tonlarının kullanıldığı küçük yatak odaları için tek seçeneğiniz beyaz veya krem rengi değildir. Sizler de hem alışılmışın dışındaki renkleri kullanmak hem de küçük odanızı daha geniş göstermek niyetindeyseniz en güzel dekorasyon renklerine göz gezdirebilirsiniz.

Duman Rengi İle Dinginlik

Hem açık bir ton hem de daha çekici bir renk kullanmak istiyorsanız sizler de duman rengine öncelik tanıyabilirsiniz. Duman rengi her stildeki ve renkteki mobilyalar ile de uyum sağlayacak çok uyumlu bir renktir. Duvarlarınızda kullanabileceğiniz duvar renklerini diğer yatak odası mobilyalarınızda da kullanarak küçük odanızı daha geniş gösterebilirsiniz. Üstelik duman renginin dinlendirici etkisi ile yatak odanızda daha kaliteli zaman geçirebilirsiniz.

Sıcak Renkleri Kullanın

Sarılar, altın tonları ve diğer sıcak tonlar her zaman küçük alanları daha çekici bir hale dönüştürmenize yardımcı olacak. İçinizi ısıtacak bir dekorasyon tarzı oluşturmak istiyorsanız gün ışığı rengi kesinlikle tercihleriniz içerisinde yer almalıdır.

Krem Ve Beyazdan Vazgeçmeyin

Küçük alanların dekorasyonu hazırlanırken her zaman beyaz ve krem rengi ön planda tutulmalıdır. Dilerseniz her iki rengi bir arada kullanarak da yatak odanızı dekore edebilirsiniz. İsterseniz krem ve beyaz ile birlikte turkuaz veya su yeşili gibi daha canlı ama açık renkleri de bir arada kullanabilirsiniz. Böylece daha soft ve daha çekici bir oda dizaynı yapabilirsiniz.

Duvar Kağıtları İle Modern Dekorasyon

Küçük yatak odanıza biraz daha şık ve romantik bir dokunuş yapmak için duvar kağıtlarından da faydalanabilirsiniz ama tüm duvarlarda duvar kağıdı kullanmanız odanın daha da dar bir şekilde görünmesine neden olabilir. Bunu engellemek için ise yalnızca yatağınızın olduğu duvara şık bir duvar kağıdı uygulayarak oda bir derinlik elde edebilirsiniz.

Mürdüm Rengi İle Küçük Yatak Odası Dekorasyonu

Ev dekorasyonu içerisinde yalnızca yatak odasında değil oturma odası ve salonda da mürdüm rengi son dönemlerde sıklıkla tercih edilmektedir. Yatak odanızda mürdüm rengini açık renkler ile beraber bir arada kullanarak daha geniş bir alan oluşturabilirsiniz. Özellikle mobilyalarınız açık renk ise duvarlarda mürdüm rengini kullanabilirsiniz.

Koyu Renklerden Uzak Durun

Siyah, koyu yeşil, lacivert ve koyu gri gibi renkler, küçük olan yatak odalarını daha da küçük gösterebilir. Yalnızca duvarlarınız için değil mobilya ve perde ile halı seçimlerinizde de yatak odası dekorasyonunuzda seçimlerinizi açık ve pastel renk tonlarından yana yapmalısınız. Üstelik küçük renk oyunları ile de yatak odasını normalden daha geniş göstermeniz mümkündür.

Küçük Yatak Odasını Geniş Göstermek İçin İpuçları

• Küçük yatak odası dekorasyonu yaparken renklerden mobilyalarınızın tercihine kadar pek çok detayın üzerinde durmalısınız.
  • Odaya derinlik kazandırmak amacıyla özellikle ayna kullanımı işinize yarayacaktır. Duvar dekorasyonu için aynaları tercih ederek küçük odayı daha büyük göstermeniz mümkündür.
  • Açık renk tonları, her daim önceliğiniz olmalıdır fakat canlı renkler ile de kontrast yaparak göz alıcı ve daha modern bir yatak odası dekorasyonu da hazırlamanız mümkündür.

Küçük yatak odaları için renk fikirleri ile sizler de hayal ettiğiniz oda tasarımını kolaylıkla elde edebilirsiniz.