Home / Yatak Odası Dekorasyonu / Modern Yatak Odası Dekorasyonu

Modern Yatak Odası Dekorasyonu

Belki yatak odanızı sadece uyumak için kullanıyorsunuz, belki çalışma alanınız da yatak odanızda olduğu için bu alanda geçirdiğiniz vakit daha fazla. Hiç fark etmez; şık ve kaliteli uykuya destek olabilecek bir yatak odası dekorasyonu her zaman önemlidir! Eğer siz de Modern Yatak Odası Dekorasyonu fikirlerine göz atmak ve ilham almak istiyorsanız doğru yerdesiniz! İşte, değerlendirebileceğiniz Modern Yatak Odası Dekorasyonu fikirleri:

Modern Yatak Odası Dekorasyonu nasıl olmalı?” sorusunun yanıtını verdiğimiz bu yazımızda uzun uzun anlattığımız gibi uyguladığınız yatak odası dekoru, uyku kalitenizi doğrudan etkileyebilir. Bu sebeple yatağınızı mümkünse kapıdan ve pencereden uzak, sadece başlık kısmı duvara yaslı olacak şekilde konumlandırmalısınız.

Bu odada dikkatinizin dağılmaması, zihninizin dinlenebilmesi için sade bir yatak odası dekorasyonu uygulamak önceliğiniz olmalı. Alana hareket katabilmek için ise yatak odası duvar dekorasyonu fikirlerinden yardım alabilirsiniz.

Yatak odası duvarlarının genelinde rahatlatıcı etkisi bulunan açık mavi ve açık yeşil tonlarını tercih edebilirsiniz. Duvarlara hareket kazandırmak için yapabileceklerinizden biri de alandaki renk paletine uyum sağlayabilecek daha koyu renklerden yardım alarak kolon ya da duvarların bir kısmını boyamak olabilir.

Duvarların bir yerine kare, dikdörtgen, daire gibi geometrik şekiller çizip bu alanı belirgin kılmak oldukça popüler bir uygulama. Boyadığınız bir alana raflar ekleyerek ve bu raflara dekoratif objeler yerleştirerek sade ve şık bir yatak odası duvar dekorasyonu yapabilirsiniz. Ayrıca bu fikri evinizin diğer odalarında da değerlendirebilirsiniz.

Yatak odası duvar tasarımı fikirlerinden bir diğeri ise yatağın başlık bölümünü belirtecek şekilde bir geometrik boyama uygulaması yapmak.

Değişik yatak odası tasarımları uygulamayı seven biriyseniz birden fazla renkle uygulayacağınız geometrik duvar boyama fikrini hayata geçirmenizi önerebiliriz. Fakat burada göz önünde bulundurmanız gereken bir şey var: Dikkatinizi dağıtabilecek renklerden olabildiğince uzak durmalısınız. Duvar boyası seçiminizi yumuşak ve açık renklerden yana kullanabilirsiniz.

Dilerseniz boya yerine duvar kağıtlarını da tercih edebilirsiniz. Yatak odası duvar kağıdı modelleri seçiminde sade, küçük desenli, yumuşak renklerin hakim olduğu alternatifleri değerlendirebilirsiniz.

Son dönemlerin en gözde uygulamaları arasında yer alan çıta ile duvar dekorasyonu da yatak odasında kendin yap fikirleri dahilinde değerlendirebileceğiniz önerilerden.

Elbette duvarlarınızı süslemek için illa boyalardan, duvar kağıtlarından ya da çıta uygulaması gibi farklı fikirlerden yardım almalısınız diye bir şey yok. Yatak odası duvar aksesuarları sayesinde de alanı hareketlendirebilirsiniz.

Çerçeveler, tablolar, panolar, aynalar, raflar bu konuda size yardımcı olmaya hazır! Özellikle küçük yatak odalarında alanı daha geniş gösterebilmek adına aynaları mutlaka değerlendirmenizi öneririz

Beyaz yatak odası dekorasyonu, hem duvar renginde hem de yatak odası mobilyalarında beyaz ve ona yakın tonların seçilmesiyle hayata geçiriliyor. Özellikle küçük yatak odası dekorasyonu için tercih edilen bu rengi farklı renklerle kombinlemek ise kesinlikle es geçmemeniz gereken bir ayrıntı. Aksi halde alanda sıkıcı bir yansıma oluşabilir.

Kırlentler, yatak örtüleri, duvara asacağınız tablolar alanı renklendirmenizi sağlayabilir.

Yatak odası için çok önemli olan bir şey daha var: Aydınlatma! Abajurlara bir alternatif isterseniz apliklerden ya da yatağın iki yanına konumlandırabileceğiniz sarkıtlardan da yardım alabileceğinizi belirtmeden geçmeyelim.

Eminiz ki dekorasyon denildiğinde aklınıza gelen ilk ürünlerden biri değil ama nevresim takımları da alanın şıklığına katkı sağlayabilir! Bu arada desen seçiminin yanı sıra nevresim seçerken bazı noktalara dikkat ederek uyku kalitenizi de olumlu şekilde etkileyebilirsiniz.

Yatak odası, depolama alanına ihtiyacın en fazla olduğu odalardan biri. Alanın dağınık görünmesini engellemek ve düzenli bir yatak odası dekorasyonu yapabilmek için ise saklama kutularından, şık sepetlerden yardım alabilirsiniz. Ayrıca gardırop içi düzenleyicileri de yatak odası düzenleme fikirlerini hayata geçirirken destek alabileceğiniz ürünler.