Home / Yatak Odası Dekorasyonu / Büyük Yatak Odası Dekorasyonu

Büyük Yatak Odası Dekorasyonu

Evin en önemli kısımlarından biri olan yatak odalarının dekorasyonu, diğer bir çok odanın dekorasyonundan daha önemlidir. Güne başlangıç yaptığınız bu ortamın enerjisi, sizin harika bir güne uyanmanızı ya da enerjisi düşük bir güne uyanmanızı sağlar. Zamanın en modern büyük yatak odası dekorasyonu örneklerini incelediğimizde karşımıza yeşil, açık mavi, su yeşili ve beyaz tonlarında dinlendirici renklerle hazırlanmış tasarımlar çıkıyor. Sadece yatak ve dolap ya da perdeleri ile değil, puflu yatak başlıkları, şifonyerinden komodinine kadar uyum içinde huzur dolu tasarımlar karşımıza çıkıyor. Geniş ve ferah bir yatak odasına sahipseniz ve onu güzelleştirmek istiyorsanız Büyük Yatak Odası Dekorasyonu yazımız tam da sizin için!

Karanlık odalar, uyanılamayan sabahlar

Gün doğduktan sonra uyuduğunuz odaya hiç ışık girmemesi hiç sağlıklı olmaz. Ne demişler, güneş girmeyen eve doktor girer. Aynen bu cümle çok doğrudur. Saat kaçta uyanıyor olursanız olun, hiç ışık almayan yatak odalarında uyanmak çok zordur. Yatak odası perdelerinin güneş ışığının odaya girmesini engellemeyecek ancak gece de uyurken sokak ışıklarını içeri almayacak renk ve kalınlıklarda olması gerekir. Aslında pencereden gelen ışıklar için en iyi çözüm yatağın yerini doğru ayarlamaktır. Yatağınıza yattığınızda pencereyi direk görebileceğiniz, karşınızda olacak şekilde konumlandırmak yerine pencereyi arkanıza ya da yanınıza alacak şekilde yerleşim yapabilirsiniz.

Sanat dolu yatak odaları

Özel yatak odası takımları içerisinde bol bol tablolar bulunan, şıkır şıkır perde tasarımları ile birlikte set olarak sunulmaktadır. Yatağın baş ucunda ya da karşısında konumlanan aydınlık ve ferah manzara tabloları, modern zamanların sıkıntılı hayatını geride bırakmanızı sağlar. Işe giderken her ne kadar binalar arasında trafikle boğuşacak olsanız da, uyurken en son gördüğünüz uyandığınızda ise ilk gördüğünüz şeyin huzur veren yemyeşil bir manzara tablosu olması bir nebze de olsa mutluluk verir. Sürrealist tabloların da yatak odalarında geniş yer aldığı modern yatak odası tasarımlarında ise, tabloları odanın en iyi ışık alan yerine yerleştirebilirsiniz.

Dar alanlar için minimalist dekorasyonlar

Dar alanlar için dekorasyon fikirleri de  tıpkı diğer odalar gibi minimalist eşyalar ve her alanın en verimli şekilde kullanılmasına dayanıyor. İki gömme dolap arasına yerleştirilen bebek yatağı ya da şık ve modern bir koltuk, bu daracık alanın en verimli şekilde kullanılmasını sağlıyor. Yatak ile birleşik minik komodinlerin doğru ışıklandırma ile kullanıldığı yatak odalarında kendinizi kocaman bir odada gibi hissedebilirsiniz.